09/12/2024 17:06

אבחון רפואי שגוי עשוי להיות ההבדל בין החלמה לנזק משמעותי. דעו מה זכויותיכם במקרה של כשלים באבחון

חושבים שאבחון רפואי הוביל לכדי נזק משמעותי? בנקודה זו יש לקחת בחשבון שאם נפגעתם בצורה קשה יש טעם לבדוק היתכנות להגיש תביעה בגין גרימת נזק. כשל באבחון מזכה בשלל זכויות, ועל כן חשוב להבין מהן הנסיבות, להתייעץ עם מומחה רפואי בתחום המדובר ולאבחן כראוי את סך ההתנהלות. כיצד? באמצעות סיוע של עו"ד שמתמחה ברשלנות רפואית. מה אם כן עושים, מה מגדיר החוק ככשל באבחון וכיצד ממצים את סך הזכויות? הגיע הזמן לעשות סדר בנתונים ולהשיג את שמגיע לכם.

מה מגדיר כשלים באבחון?

לא כל טעות באבחון נחשבת כרשלנות רפואית. מה אם כן מגדיר כשל באבחון? הרשימה ארוכה ומגוונת. בין היתר כשלים באבחון של בעיה רפואית באים לידי ביטוי על ידי אי הפנייה למומחה שרלוונטי למקרה. על ידי המתנה ממושכת יתר על המידה (כדי לקבל אבחון מקצועי, או כדי לעבור בדיקה). על ידי פענוח שגוי של ממצאים. על ידי אי הצלבת התוצאות עם נתונים רפואיים משלימים. על ידי עיכוב בביצוע אבחנה מבדלת וכדומה. כמו כן, גם אבחון יתר עשוי להיחשב כאבחון רפואי שגוי. כך למשל אם מקרה לכאורה פשוט מוביל לסדרת בדיקות ולבסוף הוכרע שיש צורך לעבור סדרת טיפולים עקב בעיה שאינה באמת קיימת, הרי שגם מקרה זה עשוי לגרום לנזק רב ולהיחשב כאבחון רפואי שגוי.

האם די באבחון רפואי שגוי כדי לתבוע?

כאמור לא כל אבחון רפואי שגוי מצדיק הגשת תביעה. תוהים האם יש טעם להתחיל את התהליך? תמיד שווה לערוך בירור מקצועי ואישי מול עו"ד שבקיא בתחום, אך כאן נעצור להסביר את עיקרי הדברים. על מנת למצוא לנכון להגיש תביעה אין זה רק מספיק לחשוד באבחון רפואי שגוי, אלא גם נדרש להוכיח את אחד מהתרחישים הבאים: נזק פיזי משמעותי, עוגמת נפש משמעותית, או הוצאה כספית מאוד גדולה. הרעיון הוא שאם מתקיים אחד משולשת הפרמטרים שזה עתה ציינו ובמקביל קיים ברקע אבחון רפואי שגוי, בהחלט יש טעם לפנות לעורך דין שבקיא בתום.

 

 

עו"ד שבקיא בתחום רשלנות רפואית יבדוק באופן מקצועי את שני הפרמטרים הבאים:

  • האם הרופא/הגוף המטפל פעל באופן סביר כמצופה ממנו. בנקודה זו נהוג להיעזר בדעתו המקצועית של רופא מומחה.
  • העלאת השאלה הבאה: אם הרופא/הגוף המטפל היה נוהג כמצופה ממנו, האם הנזק שעומד על הפרק היה נמנע?

סכום הפיצוי שעומד על הפרק

כידוע, אף תהליך משפטי אינו קצר או פשוט במיוחד. תוהים האם יש טעם להגיש תביעה? יש להבין שסכום פיצוי משמעותי עומד על הפרק. מהם הסכומים? ובכן ככול שהנזק יותר חמור, כך הפיצוי יותר משמעותי. פה נחדד שגם אם "רק" מדובר בגרימת תחושת סבל, או "רק" בגרימת תחושת כאב, עדיין ניתן לתבוע ולזכות. הפיצוי נועד לסייע עד כמה שניתן להחזיר את המצב לקדמותו, ועל כן יש 2 קטגוריות: פיצוי בגין נזק ממוני ופיצוי בגין נזק שאינו ממוני. נזק ממוני מתייחס לאובדן כושר השתכרות, הוצאת ניידות, הוצאות שיקום, מימון חוות דעת רפואית והוצאות טיפול וסיוע סיעודי. מנגד, נזק שאינו ממוני יותר קשה לכמת, אך יש דרכים. מדובר בקיצור תוחלת החיים, בכאב ובסבל. ראוי לציין שבכול הנוגע להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית, התשלום לעו"ד מגולם כאחוז ידוע מראש מסך הזכייה. המשמעות היא שאם לא זוכים לא משלמים. עובדה זו מאפשרת להיות בטוחים שאם ההתייעצות עם עו"ד מובילה למסקנה שיש טעם להגיש תביעה, עומדים לזכות בסכומים משמעותיים. בהצלחה!

עוד מאמרים בנושא

דברו איתנו על טכנולוגיה!

הפקת מימן בטכניון

נגישות