04/30/2024 19:26

חדשנות שיכולה להכניס לכם כסף! הכול על פאנלים סולאריים

חדשנות היא מפתח לפריצות דרך עסקיות וגם אישיות. המצאת הטלפון פתחה מיידית אינספור אפשרויות חדשות, הן ברמה האישית והן לאנשי עסקים. אפילו הלחם החתוך והארוז, לכאורה מוצר צנוע להפליא, פתח הזדמנויות למי שחשבו על כך, ייצרו זאת וגם למשתמשי המוצר. מה לגבי פאנלים סולאריים? למי זה מתאים? האם זה עשוי לסייע גם לכם? זו היא סקירה קצרה, שתבהיר ותרחיב:

מאור לחשמל

הרעיון הבסיסי של פאנלים סולאריים ידוע מזמן – קונים מערכת כזו, שמים אותה באור השמש והיא מפיקה חשמל. את המערכת מקבעים למקום באמצעות מחברים מיוחדים, גם אם זה מבוצע על גג רעפים. את הזווית ביחס לשמש, שהיא כמובן משמעותית מאוד לכמות החשמל שתופק, ניתן גם כן לשנות ולקבע. ממיר שמובנה במערכת, יכול להפוך את המתח הישר שהיא יוצרת למתח / זרם חילופין. ניתן לחבר לה מכשירים שונים והם יעבדו, כפי הם עובדים בחיבור למקור המתח הרגיל בקיר. אם רוצים לאגור את האנרגיה בזמן שלא צורכים אותה, ניתן להשתמש לשם כך במצברים ובבקר טעינה. התקנת מערכת זו אף עשויה להשתלב עם מערכת החשמל הרגילה של חברת החשמל. מערכת אלה מגיעות כיום בפורמט מוכן עם כל הדרוש, בהתאם לדרישותיכם. זאת, באופן שתואם לחוקים ותקנות שונים, בינלאומיים ומקומיים. למשל בהיבטי האבטחה. לכן, למרות שהעיקרון חדשני למדי, הביצוע לא דורש אלתורים מסוכנים והוא בטוח, בשל ומתוחכם למדי.

למי זה מתאים

מערכות מסוג זה, שמתבססות על טכנולוגיה מתקדמת, מתאימות כעקרון גם לעסקים וגם לאנשים פרטיים. הן ניתנות להתקנה על גגות מסוגים ובצורות רבות. כמובן, התשובה לשאלה אם זה מתאים לכם או לא, תיקח בחשבון בכל מקרה את היבט התועלות שאתם מצפים לקבל. המערכת עשויה לספק לכם עצמאות באספקת החשמל, אם כי לרוב רק באופן חלקי. האם זה מספיק מבחינתכם? סביר שהשיקול הכספי יילקח בחשבון בכל מקרה. המידה שבה זה כדאי מבחינה זו וכמויות החשמל שתוכלו להפיק, תלויים במשתנים רבים. אחד מהם, הוא השטח הפנוי שעומד לרשותכם. לרוב מדובר בגגות ולעסקים יש פעמים רבות גגות עם שטח פנוי גדול במיוחד. היבט משמעותי נוסף, הוא מידת החשיפה לשמש ישירה ועוצמתה. חשוב לציין, שבישראל ניתן להפיק ממערכות אלה אנרגיה רבה יחסית גם בחורף.

נקודות חשובות לקחת בחשבון

החלטה בנושא כזה תיקח בחשבון נקודות רבות ואכן, זהו נושא רחב למדי. כמה נקודות שכדאי בכל מקרה להכניס למשוואה, הן

 

 

  • אישורים – בהתאם לאופן היישום עשויים להידרש אישורים שונים להקמת המערכת. למשל קבלת היתר בנייה, עבור מערכת בהספק מעל ל-50 קילוואט.
  • חברת החשמל – אם מדובר על מערכת גדולה שתתחבר לזו של חברת החשמל, מה זה אומר בפועל? במצב כזה, תוכלו להשתמש בחשמל שאתם מייצרים לבד (ככל שהוא מופק) או בזה שמספקת חברת החשמל (ימשיך להיות זמין כרגיל). עודפים תוכלו "למכור" לחברת החשמל. חברת החשמל תהיה מעורבת לאורך התהליך. גם מבחינת מונה החשמל המיוחד בעזרתו היא תדע מה קורה עם המערכת וגם מבחינת אישור המערכת שהקמתם, לפני הפעלתה.
  • רעפים – כן, ניתן להתקין מערכת כזו גם על גג רעפים. מבחינה טכנית, הדבר ידרוש כמובן כמה התאמות ושינויים. למשל, בתחזוקת המערכת תצטרכו לקחת בחשבון גם רעפים שבורים.
  • בתים משותפים – בית משותף הוא מצב אשר מכניס לתמונה נקודות נוספות לא מעטות. מחד, שטח הגג הזמין עשוי להיות גדול ולהפוך את היוזמה למשתלמת יותר. מאידך, ריבוי המעורבים בהחלטות, עשוי לסבך הגעה להסכמה וקידום העניין. ישנם היבטים נוספים בנידון, עליהם תצטרכו במצב כזה להתעדכן בנפרד.

לסיכום

בשורה התחתונה, כדאי לחשוב חדשנות ואם חדשנות, אז למה שלא תבדקו את הרעיון של פאנלים סולאריים?

עוד מאמרים בנושא

דברו איתנו על טכנולוגיה!

הפקת מימן בטכניון

נגישות