11/15/2024 03:05

פריצת דרך: האם הטכנולוגיה הצליחה למצוא פתרון להתקרחות?

אתגרים רבים מעסיקים את האנושות מזה שנים, באופן שמוביל לחיפוש פתרונות בלתי נלאה. אחד התחומים הקלאסיים שמציבים אתגרים כאלה, הוא ללא ספק נושא השיער. כיצד מיישרים אותו? מסלסלים אותו? מאריכים אותו? מספרים אותו? וכיצד נפטרים ממנו ביעילות היכן שמעוניינים בכך? לצד אתגרי הטיפול בשיער הקיים, ישנה תמיד גם השאלה המורכבת, כיצד מצמיחים שיער היכן שהוא חסר? האם יש כעת פתרון טכנולוגי לכך?

אתגר אחד, פתרונות רבים

באופן טבעי, התפתחו לא מעט פתרונות לנושא זה. חלקם מוצלחים יותר וחלקם פחות. עם זאת, את ההיסטוריה של הנושא, ניתן לחלק בגדול לשתי תקופות: העבר עם התרופות ה"עממיות" והזמן היותר מודרני, עם כל ההתפתחויות הטכנולוגיות שהוא הביא. גם לעולמות הרפואה והקוסמטיקה. עם השנים התפתחו בצורה כזו לא מעט טיפולים לאובדן שיער, אשר נועדו לצמצם את התופעה בדרכים שונות. רבים מהם היו טיפולים בעזרת תכשירים מסוגים שונים. בהתחלה, צמחים בלטו בהקשר זה במיוחד, מאחר שהם אמצעים זמינים עבור הרפואה העממית באשר היא. כך הופיעו טיפולים טבעיים מבוססי צמחים עבור התקרחות. בהמשך נוספו פתרונות טכנולוגיים, מהסוגים שמיד נדגים. כיום, יש בפועל תרופות עממיות לצד פתרונות טכנולוגיים קיימים, שניהם עם הצלחה חלקית. במקביל, ישנו מאמץ מתמשך, להוסיף ולנסות למצוא פתרון טכנולוגי יעיל יותר. אז מה מציעה הטכנולוגיה בנושא זה?

מינוקסידיל

תרופות כימיות, הן אופן בולט במיוחד שבו הטכנולוגיה באה לידי ביטוי בנושא זה. מינוקסידיל מספקת דוגמה לתרופה שבולמת נשירת שיער. לפחות בחלק מהמקרים. היא עובדת בגישה של הרחבת כלי הדם בראש המטופל. נקודה מעניינת, היא שעדיין לא יודעים בדיוק, כיצד מושגת ההשפעה החיובית של התרופה על השיער. זו היא המחשה לכך, שלמרות שעור ושיער הם לכאורה נושאים פשוטים, יש עדיין סימני שאלה רבים בנידון. המדע בהחלט לא יודע או מבין את הכל! אז בינתיים מנסים רעיונות שונים ומשקיעים בכל כיוון שנראה שימושי, כגון המינוקסידיל.

פינסטריד

Finasteride היא תרופה להתקרחות גברית, שנמכרת בשמות מסחריים שונים (כגון פרופסיה). התרופה מיועדת לגברים בלבד. לפינסטריד אופן פעולה מורכב למדי מבחינה כימית. היא מעכבת אנזים מסוים, באופן שמונע המרת טסטוסטרון ל-DHT וכתוצאה מכך, מצמצמת פעילות אנדרוגנים בקרקפת. נשמע כמו סינית? החשוב הוא, שזה מצליח לבלום תהליך התקרחות בתוך חודשים בודדים. יותר מכך – היא מביאה בחלק מהמקרים לצמיחת שיער חדש. מצד שני, יש לתרופה זו גם תופעות לוואי שונות והיא לא עוזרת לכולם.

 

 

הריג'ן

גישה טכנולוגית אחרת, היא של מכשירים שמסייעים לצמצום נשירת שיער ולעידוד צמיחתו המחודשת. Hairegen למשל, הוא מכשיר שפותח בישראל, אשר אמור לסייע לצמיחת השיער בשימוש ביתי פשוט. הוא ממריץ את הדם בראש, מסייע לשיקום עור הקרקפת ועוד. המכשיר משלב פעילות מכאנית, חשמלית, ביוכימית (יוני אבץ ונחושת) ואופטית (low light laser therapy).

גישת השכפולים

במבט לעתיד, אנו כבר מדברים על פיתוחים כימיים וביולוגיים מתקדמים במיוחד. שיטה ידועה לעיבוי השיער, היא לקיחת שיער מהמטופל עצמו והשתלתו בקרקפת. אחד הפיתוחים המעניינים עליו עובדים, הוא לגבי מקור וכמויות השיער. זאת, באמצעות שכפול שיער בשיטות גנטיות, בכדי שיעמוד לרשותנו מאגר שיער ככל הנדרש, עם התאמה מרבית. כאן הטכנולוגיה המודרנית מתבטאת באופן מתקדם מאוד, אם כי עדיין אין פתרון זמין ויעיל מסוג זה.

לסיכום

בשורה התחתונה, בפני הסובלים מהתקרחות עומדים כיום לא מעט פתרונות. כמו כן, בהחלט יהיה מעניין לראות לאן תחום זה יוסיף ויתפתח בעתיד. באמצעות הטכנולוגיה ובכלל.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

עוד מאמרים בנושא

דברו איתנו על טכנולוגיה!

הפקת מימן בטכניון

נגישות